Zacher Gábor: Ilyen hibát követnek el ? azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van.

0


Zachert sokan toxikológusként ismerik, de mentősként futballmérkőzéseken is dolgozik, gyakran feltűnik a pálya mellett válogatott és NB I.-es meccseken, így közvetlen tapasztalata van a futballmérkőzések egészségügyi protokolljával kapcsolatban. Az Rtl.hu-nak azt mondta, a Varga Barnabáséhoz hasonló esetekben az orvosnak akkor is be kell rohannia a játékoshoz a pályára, ha a játékvezető nem állítja meg a játékot, mert a focista életénél semmi sem lehet fontosabb.

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van.

Van egy német egészségügyi ellátórendszer, amiről azt mondják, hogy a világon az egyik legjobb. Ráadásul az akut, a sürgősségi ellátásuk is fantasztikus. És akkor ilyen hibát követnek el?” – mondta Zacher.

Véleménye szerint Varga sérülése után, függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a hordágycsapatnak kutya kötelessége lett volna egyből elindulni. „Mert itt a focista életéről van szó (…) Ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tökmindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük