Marco Rossi megszólalt a jövőjével kapcsolatban az Eb kiesést követően

0

Marco Rossi többek között a Sportalnak adott interjút ahol értékelte a magyar válogatott Európa bajnokságát.

Most, ebben a pillanatban nehéz a rövid-és a hosszú távú jövőről beszélni. Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtük a tornát, a Svájc elleni vereséggel. Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni.”

A legnagyobb tapasztalat? Az ilyen tornákon, ilyen szintű ellenfelek ellen jól kell kezdeni. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem akarom kritizálni a játékosaimat. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább. A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszottunk. Mint ahogy Georgia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen.”

„Hogy miben lehet fejlődni? A játék valamennyi területén, mert a pálya sok területén hibáztunk. Nem lehet csak a védelmet, vagy a középpályát, vagy a támadókat kiemelni. Novemberben már mondtam, mennyire fontos lenne, hogy a legjobb játékosok a legjobb formában érkezzenek meg a tornára, ez sajnos nem történt meg. Amiben reménykedhetünk, hogy a jövőben, a következő versenysorozatokra jobb állapotban érkeznek majd meg.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük