Dibusz Dénes elmondta a véleményét a kapuskérdésről

0

Dibusz Dénes elmondta a véleményét a kapuskérdésről is a Nemzeti Sportnak

Komolyan mondom, hogy aggódást Varga Barnabás, csalódást pedig a csapat kiesése miatt éreztem. Több volt bennünk. Azonban nem kerülöm ki a kérdését: védeni akartam. Éppen úgy, ahogy mindenki más, igyekeztem olyan teljesítményt nyújtani, hogy ne gyengítsem a saját pozíciómat, ne kövessek el olyan hibát, amely a döntést egyértelműen befolyásolhatta volna. Azt gondolom, hogy ennek megfeleltem. Azt is láttam nyilván, hogy Gulácsi Peti ragyogóan védett a tavasszal, visszaverekedte magát az RB Leipzig kapujába, készen állt ő is a feladat megoldására.

Ahogyan Marco Rossi mondta: itt nem volt rossz döntés, és legalább elértem azt, hogy talán soha, egyetlen pozíció kapcsán sem volt ennyire nehéz helyzetben a kapitány.– Ez mind igaz, de miként élte meg, hogy ezt a csatát végül elveszítette?– Ebben a helyzetben Gulácsi Péter mögött a második helyre kerülni nem szégyen, nem olyan ember került a kapuba, aki mögött nincs teljesítmény, szóval nem érdemtelenül kapta meg a lehetőséget.– Tudomásul vette a döntést – és kész?

– Nyilván védeni szerettem volna, és nehéz ezt megfogalmazni, de a tavasszal valahogy érezni lehetett, ez lesz a vége. Péter súlyos sérülésből tért vissza, érthető, ha nagyobb visszhangja volt annak, hogy újra véd, mint annak, hogy én állok a Fradi kapujában, és megnyerjük a meccseinket – ez, ha fogalmazhatok így, nem számított szenzációnak. Megtettem, amit lehetett, de amikor a felkészülés első hetének végén Marco Rossi behívott minket – a három kapust és Kövesfalvi István kapusedzőt –, és közölte a döntését, nem voltam meglepve. Onnantól az volt a fontos, hogy az első számú kapus munkáját segítsem, az edzéseken tehermentesítsem, mikor mire van szüksége, hogy komfortos legyen a felkészülése, és a legjobb teljesítményt nyújthassa – fordított helyzetben én is megkaptam volna tőle ezt a támogatást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük